PETER - Slaggitaar / Zang

Ja, die met de moeilijke achternaam werd vaak gezegd. Niet verwonderlijk want alhoewel mijn voornaam Peter erg Nederlands overkomt, roept mijn achternaam misschien associaties op met een of andere eilandengroep ver weg. Dat klopt ook, want die naam komt van de streek Hutumuri op Ambon, een van de Molukse eilanden. Echter zelf was ik geboren in Bandung op het eiland Java en had daarna nog in Jakarta tot en met groep 5 op de basisschool gezeten, voordat ik op negenjarige leeftijd met mijn ouders, 2 broers en 2 zusters, toen nog als jongste van het gezin, vanuit Indonesie naar Nederland vertrok.

Eenmaal in Breda gevestigd kwam er nog een broertje bij, de enige Brabander in het gezin met 6 kinderen. Haha! Mijn broers en zus spelen allemaal gitaar en zingen het liefst in close harmony. Op verjaardagen en feestdagen wordt er altijd muziek gemaakt thuis, heel gezellig. De passie voor muziek heb ik dus van thuis meegekregen.

De eerste bandervaring kreeg ik bij HazellDeeCee en Afslag 14 waarmee ik met veel plezier muziek had gemaakt. Met veel geluk ben ik na die periode als gitarist/zanger bij 2H2H terechtgekomen en verzorg daar mede de backing vocals