SANDER - Drums

Drummen en muziek zijn altijd al een passie voor mij geweest, ik kan niet zonder muziek. Ook niet zo raar, door vader is dat met de paplepel ingegoten. Hij zat toen ik nog maar 3 jaar was in de Noord-Hollandse Ruud Jansen band met een repertoir van zo’n 600 nummers die ze aanvulde met top 40 nummers uit de heden daagse lijsten. Maar daar is hij nu mee gestopt en ze doen nu nog de Beatles band. Ik zelf ben begonnen vanuit de basisschool met drummen, op mijn 12e kreeg ik mijn eerste drumstel. Sindsdien sta ik ermee op en ga ik ermee naar bed( figuurlijk gesproken natuurlijk).

Voor mij was toen de Ruud Jansen band mijn voorbeeld. Rond mijn 20ste kon ik, als vader eens met vakantie wilde zijn honneurs waarnemen. Dus mijn rugtas groeide en groeide! Een van mijn super ervaringen met de Ruud Jansen band was toch wel een 4 uur durend concert waar Ruud Jansens idool wijle Rick van der Linden van Ekseption, ook een 15 tal nummers mee had ingestudeerd. Ik had de Percussie voor mijn rekening met als hoogtepunt De Sabeldans; wat een geweld was dat!

Daarna heb ik in verschillende bandjes gezeten, Clues in the Attic (eigen werk, door gitarist aangestoken voor bands als Toto en Dream Theater), Bend Over ( all Round Coverband), Lily White Biscuits( meegedaan aan Clash of the Coverbands genre Dance en geëindigd in de regio finale). Van af 2011 is het even stil geweest en heb ik nog even in een glamrock band gezeten en als laatste van 2014 t/m eind 2015 in Back to Basic (Power Trio).

Naast 2 Hard to Handle speel ik ook nog in ANTT. Deze rockband speelt nummers die andere bandjes niet zo snel zullen spelen zoals van o.a. Three Days Grace en Five Finger Dead Punch.

Mijn sterkste punten zijn, strak, snel lerend, kan 2e stem meezingen en mijn neven instrument is alles met toetsen(piano en keyboard), omdat ik een melodisch instrument erbij moest kiezen i.v.m. Conservatorium opleiding Lichte muziek in Alkmaar.

Mijn voorbeelden zijn Mike Portnoy(Ex Dream Theater), Jeff Porcaro en Simon Philips van Toto, Vinnie Colaiuta(Sting) en Virgil Donati (o.a. Steve Vai)

Ik heb erg veel zin om samen met 2 Hard 2 Handel in den lande te gaan optreden om een feestje te bouwen!